Zdravnikova vest

Sobota 09:25

12+12+
Zdravnikova vest

Naslednje predvajanje na TV

 1. Sobota 13 April ob 09:25

  (E24 - S05)

OPIS

House se pretvarja, da je umrl, da bi prišel iz zapora in bil ob Wilsonu v njegovih zadnjih mesecih življenja. Na motorjih zbežita, da bi uživala v zadnjih skupnih mesecih.

Epizode

 • 1

  Dvajset vicodinov

  +

  Pred enim letom se je House (Hugh Laurie) zaletel v Cuddyjino (Lisa Edelstein) hišo. Zdaj je v zaporu pod stalnim nadzorom paznika (Paré). Potem pa dobi njegov sojetnik nenavadne simptome in House mu mora pomagati navkljub strogim pravilom v zaporu.

 • 2

  Vsadek

  +

  House dobi od nepričakovanega obiskovalca ponudbo, ki je ne more zavrniti. Ekipa zdravnikov bi naj namreč obravnavala edinstvenega pacienta, da bi tako rešila življenje prejemnika organa, za katerega skrbi Wilson.

 • 3

  Dobrodelni primer

  +

  Ko se Benjamin zgrudi po donaciji organa, sta House in Dr. Chi Park prepričana, da njegovo ekstremno altruistično obnašanje kaže na globljo zdravstveno težavo. House uspe dobiti Jessico Adams, bivšo zdravnico v zaporih, da se pridruži primeru.

 • 4

  Tvegan posel

  +

  Direktor skrivnostno zboli nekaj dni preden bi naj podpisal pogodbo za premestitev zaposlenih na Kitajsko. Ko House rešuje njega, se Park pripravlja na zagovor pred disciplinarnim odborom bolnišnice.

 • 5

  Priznanje

  +

  Zelo spoštovan moški se zgrudi in ko analizirajo simptome, se izkaže, da je skrival veliko o svojem zasebnem in poslovnem življenju. Ko odkrito spregovori o napakah, tvega možnosti za ustrezno zdravstveno oskrbo.

 • 6

  Starši

  +

  Najstnik, ki bi naj sledil preminulemu očetu in postal zabavljač, se znajde v bolnišnici z delno paralizo.House pa medtem razmišlja, kako naj odstrani nadzorno napravo, da se lahko udeleži boksarskega tekmovanja v Atlantic Cityju.

 • 7

  Mrtev in pokopan

  +

  Ekipa ugotovi, da 14-letnica ne trpi samo za najstniškim strahom, ko se njeni fizični simptomi slabšajo. House je obseden s tem, da mora rešiti primer umrlega štiriletnika, kar mu povzroči težave

 • 8

  Nevarnosti paranoje

  +

  Med zaslišanjem priče tožilec doživi po njegovem mnenju srčni napad. Ekipa postavi diagnozo hiperanksioznost, a po preiskavi pacientovega doma Adams in Park odkrijeta zalogo orožja in s tem tudi psihološko motnjo.

 • 9

  Boljša polovica

  +

  Pacient z Alzheimerjevo boleznijo obišče bolnišnico Princeton Plainsboro, da bi sodeloval v preizkusu zdravil, a ko začne bruhati in se obnašati zelo impulzivno, ekipa pričenja z odkrivanjem globlje zakonske krize.

 • 10

  Ubežniki

  +

  Ekipa obravnava mladoletno brezdomko, a ko se njeno stanje poslabšuje in bi bila potrebna invazivna operacija, se House in Adams prepirata, kdo naj stopi v stik s socialno službo.

 • 11

  Nikogaršnja krivda

  +

  Po nesreči pacienta, ki ima posledice pri članu osebja, so House in ekipa pod drobnogledom dr. Walterja Cofieda, vodje nevrologije. Oceniti mora njihove navedbe o nesreči in ugotoviti, ali kot ekipa delujejo uglašeno.

 • 12

  Lov

  +

  Chase sprejme pacientko Moiro, nuno, ki je tik pred zaprisego. Ustvarita edinstveno vez, ki postavi na preizkus vero. Moirino stanje se poslabša in rabi tvegano operacijo.

 • 13

  Moški v hiši

  +

  Med govorom se nenadoma zgrudi zakonski svetovalec, a ko ga vzamejo pod drobnogled ekipa opazi nasprotujoča si dejstva v njegovih motivirajočih sporočilih. House in Dominika pa medtem prepričata urad za tujce, da sta srečno poročen par.

 • 14

  Ljubezen je slepa

  +

  House in ekipa se trudijo, da bi rešili uspešnega slepega moškega, ki je zbolel za skrivnostno boleznijo malo pred tem, ko je zaprosil punco. Nepričakovano pride na obisk Houseova mati, ki mu pove za novega partnerja.

 • 15

  Odžvižgati

  +

  Ekipa zdravi vojnega veterana, obtoženega izdaje. Pacientovo življenje je ogroženo, saj ne želi zdravljenja, dokler mu ne dajo informacij o preminulem očetu. Adams sumi, da je House bolan in organizira intervencijo.

 • 16

  Pregled črevesja

  +

  House in ekipa sprejmejo 22-letnega igralca hokeja, ki se je po dvoboju na ledu zgrudil in kašljal kri. House šokira Wilsona, Chase pa ponudi pomoč Park pri urejanju njenega bivanja.

 • 17

  Potrebujemo jajca

  +

  House in ekipa se lotijo primera, ko moški joče kri. House išče novo spremljevalko, saj se je njegova najljubša Emily odločila, da opusti dejavnost. House se poveže z Dominiko in skuša tako sabotirati Emilyno zvezo.

 • 18

  Telo in duša

  +

  House in ekipa se posvetijo fantu, ki ima more, da ga davijo, in ko se zbudi, ne more vdihniti normalno. Park ima intimne sanje, ki vključujejo sodelavce, Dominika pa odkrije skrivnost, ki bi lahko uničila odnos med njo in Houseom.

 • 19

  Beseda na C

  +

  Ekipa se posveti šestletni deklici, ki ima številne zdravstvene težave, v delo pa vključijo tudi mamo, za katero se izkaže, da je zdravnica. Ekipa se mora spopasti s konflikti med Emilyjino mamo in očetom, ki nista istega mnenja glede zdravljenja.

 • 20

  Obdukcija

  +

  V epizodi se ekipa loti primera Petra Treiberja, patologa v bolnišnici Princeton-Plainsboro, ki ve preveč o bolnišničnem osebju, da bi zaupal kateremukoli zdravniku. Edina oseba, ki jo spoštuje, je House, ki pa je izginil.

 • 21

  Oklepanje

  +

  Ekipa prevzame primer Derricka, 19-letnega študenta, ki je imel skrivnostno krvavitev iz nosu med treningom. Odkrijejo, da so njegove težave tako psihološke kot fiziološke. Wilson prejme nasvet bivšega kolega, Foreman pa preizkusi drugačen pristop.

 • 22

  Vsi umrejo

  +

  Čustven zaključek finala serije, ki ga je zrežiral producent David Shore, zdravljenje odvisnika od drog privede do tega, da House analizira lastno zdravje, prihodnost in lastne demone.

 • 23

  Labodja pesem

  +

  Finale serije bo podal vpogled v najbolj zanimive trenutke v seriji in pokazal pogovore z igralci in producenti.