Hooten in lady Alex

12+12+
Red Planet Pictures © 2016
Hooten in lady Alex

OPIS

Pridružite se zanimivim dogodivščinam pustolovca Hootna in neustrašne zgodovinarke lady Alexandre. Akcijsko dramo v osmih delih je ustvaril Tony Jordan ("Dickensian", "Life on Mars", "Smrt v raju"). Michael Landes ("CSI," "Love Soup") igra vlogo Hootna, zgovornega iskalca zakladov in samotarja, ki se pogosto znajde v tveganih okoliščinah. Ophelia Lovibond ("Osnove Sherlocka Holmesa", "W1A") igra aristokratinjo in muzejsko kuratorko lady Alexandro, ki kljub svoji strogi vzgoji hrepeni po arheoloških doživetjih in raziskovanju neznanih krajev. Hooten in Alex se srečata v amazonski džungli ter se skupaj podata na iskanje skritih zakladov. Hitro se začnejo kazati razlike med njima, a zaradi skupnih interesov vseeno skupaj obiščeta Butan, Etiopijo, Karibsko otočje in Kambodžo ter poskušata najti skrivnostno relikvije.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Amazonka

  +

  Britanska kustosinja Alex Lindo-Parker se odpravi v Amazonski gozd, da bi raziskala zapuščeni kamp viktorijanskega raziskovalca Percyja Fawcetta. Po nekaj neuspelih poskusih se pridruži Hootenu, skupaj pa odkrijeta El Dorado, mesto zlata.

 • 2

  Rim

  +

  Alex v Rimu pomaga Hootenu pri iskanju Sibilinih knjig, a se kaj hitro znajde med plezanjem po Sikstinski kapeli, v boju z aligatorjem in v begu pred mafijo.

 • 3

  Egipt

  +

  Alex se odpravi v Egipt, kjer se pridruži Hootenu v iskanju grobnice Aleksandra Velikega. A nekaj brezvestnih domačinov ju zasleduje.

 • 4

  Butan

  +

  Lady Alex in Hooten se odpravita v oddaljeno himalajsko kraljestvo Butan, kjer iščeta starodavni dokument, ki bi ga naj napisal Buda.

 • 5

  Etiopija

  +

  Ello v Etiopiji ugrabijo, zato se lady Alex in Hooten odpravita v Afriko, kjer se morata soočiti z norimi banditi in kamelami, da bi jo rešila.

 • 6

  Moskva

  +

  Lady Alex se v Moskvi pridruži Hootnu pri iskanju pogrešanega Fabergejevega jajca. Tam se Hooten sooči tudi s svojim velikim sovražnikom iz faksa.

 • 7

  Kambodža

  +

  Lady Alex in Hooten v Kambodži iščeta dragocen diamant. A kmalu pritegneta pozornost brutalne mamilarske tolpe.

 • 8

  Karibi

  +

  Lady Alex se pridruži Hootnu, ki na Karibih išče zaklad kapitana Henryja Morgana.